Бебе у дома? Как да подготвим по-голямото дете?

Бебе у дома? Как да подготвим по-голямото дете?

16.05.2023 12:00 3 0

Здравейте, казвам се Венета Романски и се радвам, че отново сме заедно. Щастлива съм да ви споделя, че заедно с vedri.bg създадохме рубрика, тук в общността Ведри родители - “Заедно е по-лесно #майчинскиневоли”. В това второ видео от рубриката ни, ще си поговорим затова как да подготвихме по-голямото ни дете Йоан в семейството за второто ни детенце - Явора.

Майка съм на две деца - Йоан на 4г. и Явора на 3 месеца. Когато разбрах, че очакваме второто ни детенце, основното ни притеснение със съпруга ми, беше как Йоан ще приеме новината. Чудех се - възможно ли е изобщо да обичам още едно същество толкова, колкото обичам него? Е, оказа се възможно, наистина - майчинското сърце не се дели - то се размножава, а любовта, която може да побере, е неизмерима. Опасявах се Йоан да не чувства промяна, да не се чувства пренебрегнат. През деветте месеца на бременността ми се опитахме да го подготвим максимално, а във видеото ви разказвам как.

На първо място избрах подходящи книжки, които да запознаят Йоан с промените които предстоят. Включихме тези книжки в ежедневните ни ритуали с четенето, за да свиква Йоан с всичко ново, което предстои.

Разговаряхме много и отговаряхме на всички негови въпроси.

Избрахме подарък, който бебето да “донесе” на батко си от болницата.

Ако вие сте в очакване на второто си детенце, ще се радвам това, което видите като съвети, да ви бъде полезно.

Дарявайте дечицата си с много любов, отговаряйте на всичките им въпроси и заедно посрещнете новия член на семейството. В началото може да изглежда страшно, но всичко се подрежда. Всичко става по-хубаво, по-забавно и по-цяло.