Кои са посланиците на инициативата Екоучилища 1
Кои са посланиците на инициативата Екоучилища 2

Кои са посланиците на инициативата Екоучилища

05.10.2022 12:00 9 0

За повечето от нас най-добрият момент да започнем да се грижим за природата и околната среда е сегашният. Програмата „Екоучилища“ обаче предлага това да стартира още от детска възраст и се стреми да наложи темата за устойчивото развитие като част от основния план на българските училища.

Как актрисата Гергана Стоянова и Дарик Радио се превърнаха в посланици на инициативата Екоучилища

В мисията да подготвим бъдещото поколение на България като активни граждани, които поемат обществената отговорност, се включва актрисата с един от най-разпознаваемите гласове – Гергана Стоянова.

Гергана е лицето, гласът и официалният посланик на Програма „Екоучилища“. Водещ е на много телевизионни предавания и събития, носител на наградата „Икар“ за Златен глас за постижения в дублажа и е първата жена, председател на Гилдията на актьорите, работещи в дублажа (ГАРД). Гергана е организатор и активен участник в многобройни благотворителни събития. Защитник, патрон и лице на множество каузи, свързани с възпитанието и развитието на деца и младежи, както и акции, свързани с опазване на околната среда. Майка на две деца. Човек с активна гражданска позиция.

„Мисля, че всички сме съгласни – най-големите богатства на нашата страна са децата и природата. А „Екоучилища“ поставя тези най-висши ценности в центъра на своята мисия. Тази световната инициатива насърчава учители и ученици да участват в практически дейности, които водят до намаляване на вредното въздействие над околната среда и консумацията на вода и енергия. Благодарение на „Девин“ и „Син флаг“ още български учебни заведения могат да станат част от кампанията „Влез в зеления кръг“ за мащабно въвеждане на програма „Екоучилища“ в страната. Така те ще станат част от едно голямо семейство с неограничени възможности за контакти, сътрудничество, обмен на идеи, знания и опит с над 20 милиона ученици, от вече над 60 000 училища в цял свят.“ – споделя Гергана.

И след като гласът на Гергана е един от най-популярните в страната ни, срещнахме най-подходящия медиен партньор за Програма „Екоучилища“ в лицето на Дарик Радио.

Медията подкрепя проекта, защото именно децата са тези, които ще имат възможността да променят света за добро.

Дарик радио е създадено през 1993 г. Това е първата българска частна радиостанция с национален лиценз и екип от 30 журналисти и репортери. Oтличава се с висока разпознаваемост и доверие. Със своя специфичен talk/news/sports/music формат, Дарик Радио представя 24-часов микс от модерни програми, които гарантират висока слушаемост. Един от пионерите в цифровите медии с успешен изход към MTG.

Днес Дарик изгражда успешно и дигиталната си визия под марката Дарик Медия, представяйки актуални и нови спортни, новинарски сайтове, и модерни похвати за дигитална реклама в тях: darik.bg, dsport.bg, 9meseca.bg, clubZ.bg и др.