Photo Collage Min
16 юни

Международният филмов фестивал „На брега“ и Еко инсталация "Невидимото видимо"

16.06.2023 12:00 1 0

Международният филмов фестивал „На брега“ тръгва на турне в Средногорието и в рамките на 10 дни (от 16-и до 25-и юни) ще посети Копривщица, Антон, Челопеч, Чавдар, Пирдоп и Долна Малина. Проектът е създаден с мисията да ангажира разнообразни публики с актуални глобални екологични проблеми и да развива и възпитава в тях отношение към природата и нейното опазване. За да подканим хората да разберат същността на проблема, заедно с филмовият фестивал и сдружение Съпромат създадохме образователна еко инсталация под надслов „Невидимото видимо“, която ще пътува заедно с филмовата програма.

Инициативата цели да привлече вниманието към актуални екологични теми чрез интерактивен похват, като в нея присъстват деветте вида скали, през които преминава Devin Минерална, както и историите на пчелите, които са гарантите за чистота на Devin Изворна.

Инсталацията съдържа 10 на брой малки експонати, които могат да се видят през различни типове увеличителни стъкла, създаващи оптически илюзии. За вдъхновение и отправна точка служат филмите от разнообразната програма на фестивала и най-вече водата като природно благо, без което животът е невъзможен. Визуалната идентичност на инсталацията представлява форма-обект, който зрителят може да преживее и междувременно да открие информация за ключови екологични теми.