Всички 30 чешми с минерална и изворна вода от конкурса „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“ вече са реновирани 1
Всички 30 чешми с минерална и изворна вода от конкурса „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“ вече са реновирани 2
Всички 30 чешми с минерална и изворна вода от конкурса „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“ вече са реновирани 3
Всички 30 чешми с минерална и изворна вода от конкурса „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“ вече са реновирани 4

Всички 30 чешми с минерална и изворна вода от конкурса „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“ вече са реновирани

21.12.2022 12:00 11 0

Инициативата „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“ за реновирането на обществени чешми с минерална и изворна вода в България приключи, като всички 30 чешми в различни краища на България вече са ремонтирани с финансовата подкрепа на „Девин“ ЕАД.

Конкурсът, в който можеха да участват всички общини в България, бе обявен на 22 март 2022 г. – Световния ден на водата, и се осъществи съвместно с Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Включиха се 54 общини с 84 чешми. От тях бяха класирани 30 проекта за реновиране на естествени източници на минерална и изворна вода. Инициативата е по повод годишнината на компанията като един от стожерите на устойчивия бизнес у нас.

Вече 30 години изграждаме доверие във всяка капка вода, която достига до хората чрез нас. И във всяка наша дейност много държим на конкретните резултати и затова сме толкова щастливи, че 30 чешми в България започват нов живот. Всяка от тях носи своя история, затова този проект е послание за възродената традиция и за възстановената връзка на хората с природата, отбеляза Борислава Налбантова, изпълнителен директор на „Девин“ ЕАД. „Този вдъхновяващ проект е пример за новите измерения на лидерството. Като пазарен лидер се чувстваме ангажирани постоянно да „връщаме жеста“ на обществото и природата, за да съхраним един добър свят за бъдещите поколения. Изключително сме благодарни за активното съдействие на Националното сдружение на общините в конкурса. Надяваме се да можем да превърнем това начинание в традиция“, допълни тя.

Инициативата е част от дългосрочния ангажимент на „Девин“ - „Извор на промяна 2025“, чиято цел е положителното влияние върху заобикалящата среда. По-рано през тази юбилейна за „Девин“ година компанията получи сертификата B Corp: световно признание за положително и значимо въздействие върху околния свят. Сертификатът се присъжда на компании, които отговарят на най-високите стандарти по отношение на социалните и екологични показатели, прозрачност и отговорност.