Shutterstock 1908985840

Хранителният режим, диетата и спорта, с които Адел ни изненада

08.02.2022 12:00 31 1

Тайните съставки за трансформацията на Адел са сиртуинова диета, физически тренировки, редовна хидратация и най-важното – силно желание за промяна

„Преди плачех, сега се потя“ – с тези думи и широка усмивка на лице Адел обяснява шокиращата промяна във външния си вид за последните няколко месеца. Певицата успява да свали повече от 40 кг., но зад трансформацията ѝ стоят не сълзи, а тренировки и хранителни режими. А тук всеки ще се запита – как го направи? Наистина ли по-слаба означава по-щастлива?

След такава промяна всеки иска да узнае тайната съставка

Ако избързате с изводи, че Адел се е потила усърдно, за да постигне това, че е гладувала с дни с цената на лишения, всъщност сте в грешка. Самата Адел споделя, че въпреки промените, които са настъпили в ежедневната ѝ рутина, тя се е чувствала добре, дори по-добре от всякога.

Тайната съставка за бързото отслабване на Адел се нарича сиртуинова диета, която позволява загуба на около 3.5 кг. седмично, без да шокира организма. Тази диета се основава на белтъка сиртуин, който регулира метаболизма и контролира апетита. Полезният протеин се активира от определени храни, на които трябва да се набляга ежедневно – някои от тях са орехи, ягоди, соя, рукола, червен лук, магданоз, зелен чай матча, кафе, какао и др. Тази диета е на етапи с постепенно увеличаване на дневните дози, а наборът от храни не е малък – ето защо тя е толкова предпочитана от звездите, които не желаят да се подлагат на радикални ограничения, а искат бързи резултати.

По темата с потенето

Разбира се, диетата никога не е достатъчна. Както самата Адел отбелязва, трябва и да се поизпотим. Това означава да включим повече активност в живота ни и да не забравяме, че спортът е здраве. Певицата споделя, че и тук не се подлага на сериозни промени – тренировките ѝ не са до припадък, а постепенни. Треньорът на Адел не е привърженик на гладуването и изтощителните тренировки и държи да намира баланса за всеки отделен човек. Следва принципа, че нищо прекалено не е полезно.

„Когато с Адел започнахме пътя си заедно, никога не ставаше въпрос за кльощавост. Ставаше дума за оздравяване“, казва Пийт Герасимо. Той също така споделя, че тя е възприела по-добри хранителни навици и се е отдала на спорта с удоволствие. „Не бих могъл да бъда по-горд и по-щастлив за нея“

Духовен баланс и хидратация

Душевното здраве е не по-малко важно от физическото, дори са взаимообвързани. Когато човек се чувства безпомощен и тъжен, често се отдава на някакъв спорт и той го измъква от дупката, имаме хиляди примери за такива хора. Самата Адел споделя, че спортът ѝ е помогнал за постигането на страхотен баланс - здравословно състояние на ума и тялото.

„Фитнесът стана моето време. Осъзнах, че когато спортувам, не изпитвам никакви стрес и тревожност. Никога не е било за буквалното сваляне на килограми“, казва певицата в интервю за Vogue, където разказва за цялото си приключение на промяната в детайли и ясно показва на всички колко позитивно са повлияли храната и спорта на нейното самочувствие.

Освен хранителен режим и спортни активности, не трябва да забравяме и редовната хидратация, без която никой спортист не може да се справи с тренировките си. Тя има невероятно влияние върху тонуса на тялото и ще ни помогне за справянето със стреса и трудните тренировки. Специалистите съветват да пием по няколко глътки вода на всеки 15 мин. в залата.

Стигнахме до няколко извода:

Съдбата е в нашите ръце, само трябва истински да пожелаем нещо и то ще ни се получи.

Спортът и правилното хранене са ключът не само към физическото здраве, но и към духовното такова.

Никога не забравяйте да се хидратирате!

И най-важният – грижете се за вашето тяло, защото няма да получите резервно!

Нека отговорим на въпроса, с който започнахме – не, по-слаба не означава по-щастлива, но Адел доказа, че по-здрава определено означава по-щастлива.