Най-добрите ски курорти в Европа – част 2 Италия 1
Най-добрите ски курорти в Европа – част 2 Италия 2
Най-добрите ски курорти в Европа – част 2 Италия 3
Най-добрите ски курорти в Европа – част 2 Италия 4

Най-добрите ски курорти в Европа – част 2 Италия

28.02.2022 12:00 9 0

В първата ни статия за най-добрите ски-курорти на Европа ви разказахме за Австрия и нейните многобройни Алпийски градове и селца с безкрайни белоснежни писти. Днес сме решили да ви отведем малко по на юг, от другата страна на планината. Дами и господа, Италия! Да, за много от нас тя е олицетворение на прекрасна храна, класическа красота и вековни традиции. Това, обаче, не я изчерпва. Италия е райско кътче за всички любители на снега и зимата. За тях, а и за всички любопитни, представяме най-привлекателните ски курорти на страната.

Кортина Д’Ампецо

Известен със състезанията, които се провеждат тук, Кортина разполага със 70 писти с обща площ от 82 км., които се обслужват от 36 лифта. Това е и най-стилния курорт, където много хора отдават по-голямо значение на обяда си или шопинг-разходките рано вечер, отколкото на зимните спортове. В резултат от това, напливът по пистите е слаб. Без опашки, без тълпи от хора, снегът рядко е изстърган от голям скиорски трафик, а пейзажът е забележителен.

Курмайор

Това прекрасно място е разположено в подножието на Монблан, точно под входа на тунела, който свързва Шамони във Франция и Курмайор в Италия. Има ограничен брой писти за ски, но много предизвикателни за сметка на това, превъзходни ресторанти и отлични възможности за нощен живот.

Мадона Ди Кампилио

Топ дестинация за вашата зимна ваканция, Мадона ди Кампилио е известна с пленителния си пейзаж, оформен от великолепните Доломити СуперСки. Кралицата на снега, както още наричат курорта, разполага с 19 модерни лифтови съоръжения, които обслужват ски зоната с над на 60 километра разнообразни писти. Свързаните ски писти формират 4те ски зони в Мадона ди Кампилио: Grosté, Spinale, Pradalago и 5 Laghi.

Червиния

Една от най-снежните италиански дестинации, Червиния ви осигурява достъп до 360 км. писти, които споделя със съседния Цермат, отвъд швейцарската граница. Отсядайки тук, имате възможност да се насладите на една от най-добрите ски зони в света само за част от парите, които бихте похарчили в по-скъпата швейцарска част. Дори да не стигнете до Цермат, Червиния и свързаното с курорта селище Валтурнанш осигуряват прекрасни условия за зимен спорт, благодарение на лекия наклон на привидно безкрайните склонове.

Вал ди Фаса

Ски регионът e разположен в "сърцето" на Доломитите, на височина 1440-2550 м. Той е една от най-комплексните и известни ски-дестинации в Италия, част от Доломити СуперСки. Вал ди Фаса се намира в североизточната част на Италия и е една от четирите страни на въртележката Села Ронда. Регионът предлага 200 км. писти, 7 сноу парка, 50 км. пътеки за ски-бягане, 83 модерни лифта и изключително изгодни хотели. Модерното оборудване за изкуствен сняг, което покрива почти цялата долина, гарантират вашата отлична ски ваканция в Доломитите от декември до април. Това, според нас, е идеално място за зимна ваканция с деца.

Кронплац

Кронплац е най-големият и модерен ски курорт в Южен Тирол. Предлага богати възможности за ски спускане на височина от 1000 до 2275 м. Намира се в най-северната част на Италия. Регионът е наситен с духа на Тирол и провокира усещането, че се намирате в съседна Австрия. Това обяснява и широкото използване на немски език тук. Самият Инсбрук е много по-близо до Кронплац, отколкото до някои от австрийските курорти. Тук има три ски зони: Plan de Corones-Kronplatz, Speikboden и Klausberg. Кронплац е част от Доломити СуперСки, като едновременно с това лифта Piculin дава достъп до обиколката Села Ронда. Перфектни условия за скиори и сноубордисти има от края на ноември до края на април.

Бормио

Великолепният средновековен град Бормио е един от най-красивите в Италия и сред най-добрите ски курорти в Европа. Ски зоната обхваща около 80 км. писти, като добре поддържаните сини са особено подходящи за сноуборд. Предлагат се и фантастични условия за начинаещи скиори. Едно от най-вълнуващите изживявания тук е спускането по 14-км трасе от лифта Чима Бианка, което ви отвежда буквално до самия център на курорта. Напредналите скиори също няма да останат разочаровани. Бормио е един от малкото градове в света, където всеки, който обича италианския начин на живот, планината и красивите алпийски гледки, ще се чувства добре дори и да не е скиор. Тесните калдъръмени улици нощем са пълни с щастливи хора, наслаждаващи се на своята почивка, зимния пейзаж, страхотната храна и хубавите магазини.

Ливиньо

Ливиньо е сред най-популярните италиански ски курорти. Разположен е от слънчевата страна на Ломбардските Алпи, недалеч от швейцарския Сейнт Мориц и в близост до границите с Швейцария и Австрия. Ливиньо е най-високият по надморска височина курорт в Европа и има най-дългия зимен сезон, защото предлага достатъчно снежна покривка, когато повечето от останалите курорти вече не разполагат с такава. Комплексът включва 5 ски зони, които са и едни от най-известните ски курорти на Италия: Bormio, Livigno, Santa Valfurva Catherine и St. Columbanus Valdidentro.

Ами, това е от нас за Италия и нейните ски-съкровища. Помислете, дали пък да не я опознаете откъм зимната й красота. Дори и да не сте скиори, Италия никога няма да ви разочарова. Можете просто да се полюбувате на великолепните планински пейзажи докато хапвате тирамису в някое кокетно ресторантче. Ако все още се колебаете къде да прекарате зимната си ваканция тази година, не пропускайте следващия ни разказ, който ще ви отведе в прекрасната Швейцария! Ето това вече не е за изпускане!