Shutterstock 1655218651 Min

Пиенето на вода – малката тайна за красива кожа на всяка майка

24.08.2022 12:00 5 0

Има връзка между пиенето на вода и красотата. Научно доказан факт е, че за да бъде кожата красива, сияйна и млада по-дълго, се нуждае от хидратация не само отвън, но и отвътре. Всяка жена иска да изглежда добре. Това обаче не е просто суетна прищявка. Да изглеждаш добре е следствие от здравословен начин на живот и от грижи, и когато човек ги полага за себе си, винаги си личи.

Както добре знаем, първото и най-просто правило при здравословния начин на живот, е пиенето на вода.

Тялото ни се нуждае от нея не само, за да оцеляваме, но и за да протичат правилно всички процеси в него. Има връзка между пиенето на вода и красотата, също. Научно доказан факт е, че за да бъде кожата красива, сияйна и млада по-дълго, се нуждае от хидратация не само отвън, но и отвътре – добра новина за всяка майка, която често не намира време за дълги ритуали за грижа за кожата си.

Когато пием необходимото количество вода на ден, подобряваме кръвообращението и увеличаваме притока на кръв към кожата.

Така тя получава редовно и в големи дози необходимите ѝ полезни вещества. Добрата хидратация подпомага и производството на колаген, а той съставлява близо 80% от кожата. Именно колагенът подобрява еластичността ѝ и се бори с бръчиците, които никой не се радва, когато види в огледалото. Освен това, добрата хидратация регулира производството на себум и може да предотврати запушването на порите и появата на досадните пъпчици, които могат да развалят и най-прекрасния ти ден.

Всички тези ползи от вода за кожата могат да бъдат още по-ефективни, ако консумираме минерална вода и то такава, която съдържа метасилициева киселина в натурален вид, като например DEVIN Минерална - съдържа над 40 мг/л силиций, което я отличава от други води. Метасилициевата киселина във водата има доказан положителен ефект върху кожата и е често срещана в козметичните продукти. А когато се набавя не само външно, но и вътрешно, тя има двойно повече ползи и дава истински добра грижа за по-красива кожа.

Ползите от пиенето на вода за красотата далеч не се изчерпват само до красивата кожа.

Споделяме ти един бонус трик, за да си сигурна, че ще се усмихнеш на образа в огледалото. Когато не приемаме достатъчно течности, тялото задържа вода, а това води до подпухналост. Лесен начин да се отървем от нея - вода.

Пиенето на достатъчно минерална вода е простичък, но основен и достъпен ритуал за красота.

До него прибягват и звездите, за които е жизнено важно да изглеждат добре. Точно техният опит в борбата с възрастта и стареенето потвърждават и думите, че външната красота започва отвътре. Когато консумираш достатъчно вода, тялото отделя токсините по-бързо и по-лесно. Това е от полза за целия организъм. Знаем, че в ангажираното и заето ежедневие на всеки родител, често се случва да забравя да пие вода, но сме сигурни, че тези съвети ще те накарат да си сложиш напомняне.