DSC 1566

Рецепта за баница

25.12.2024 12:00 1 0

Най-пухкавата баница! Сочна, пухкава… и да-си-оближеш-пръстите! Няма такава вкусотия, уверете се сами!

Време за приготвяне: 1 час

Трудност: лесна

Порции: 10-12

 

Съставки:

  • 1 пакет кори за баница (400-500г) - може да използвате фини
  • 4 яйца
  • 500 г (овче) кисело мляко - по-гъсто по-добре
  • 200 г (овче) сирене
  • 50 мл масло
  • пресни или сушени зелени подправки
  • 100 мл газирана вода Devin

 

Приготвяне:

  1. 1) Загрейте фурната на 170 градуса
  2. 2) В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко, разтопено масло, сиренето и газираната вода
  3. 3) Разстелете кора за баница и разпределете сместа
  4. 4) Навийте на руло и продължете с всички кори като нареждате в тава - алтернативно може да нарежете корите и да ги добавите в сместа или да използвате друг любим метод за оформяне на баница - на снимката виждате малки индивидуални банички
  5. 5) Залейте баницата с останалата смес (само ако е една голяма)
  6. 6) Изпечете за около 40 минути или до златен загар - при нужда покрийте, за да не загори