Най-пухкавата баница! Сочна, пухкава… и да-си-оближеш-пръстите! Няма такава вкусотия, уверете се сами!
Време за приготвяне: 1 час
Трудност: лесна
Порции: 10-12
Съставки:
- 1 пакет кори за баница (400-500г) - може да използвате фини
- 4 яйца
- 500 г (овче) кисело мляко - по-гъсто по-добре
- 200 г (овче) сирене
- 50 мл масло
- пресни или сушени зелени подправки
- 100 мл газирана вода Devin
Приготвяне:
- 1) Загрейте фурната на 170 градуса
- 2) В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко, разтопено масло, сиренето и газираната вода
- 3) Разстелете кора за баница и разпределете сместа
- 4) Навийте на руло и продължете с всички кори като нареждате в тава - алтернативно може да нарежете корите и да ги добавите в сместа или да използвате друг любим метод за оформяне на баница - на снимката виждате малки индивидуални банички
- 5) Залейте баницата с останалата смес (само ако е една голяма)
- 6) Изпечете за около 40 минути или до златен загар - при нужда покрийте, за да не загори