Shutterstock 726186868

Режимът на различния фитнес инструктор включва игри от детството ни

08.02.2022 12:00 13 0

Базови упражнения от нашето детство, вместо сложни и неприятни фитнес тренировки, се оказват изключително полезни за здравето и практични за приложение вкъщи

Възрастните смятат детските игри за лесни. Всички сме чували термина "О, това е лесно като детска игра." Дали всъщност е така?

Игрите, които ние подценяваме са тези, на които нашите деца ще ни разбият. На техните години, ние бяхме млади и диви, тичащи безспир и каращи колела по цял ден - тренировката е била наистина налице, без дори да го осъзнаваме. А сега – 8 часов работен ден, за повечето е зад бюро, в тясно пространство, в автомобил или с много ограничени движения. “Почти като децата ни”, нали?

По тази причина някои детски игри могат да ни затруднят повече от шаха или таблата, които ние зрелите хора играем на по чаша вино...и без да помръднем от дивана. Много фитнес инструктори осъзнават това и започват да практикуват базови упражнения, вместо онези сложни и неприятни тренировки във фитнес залата. Те са разнообразни и удобни за прилагане вкъщи, същевременно изморителни и изграждащи у нас издръжливост – нещо, което докато „блъскаш“ във фитнеса, няма как да стане.

Ето и няколко от най-познатите детски игри, които можем да приложим в тренировка:

Скачане на въже

Ако искаш да се изпотиш, това е то. Скачането на въже звучи като физическо в трети клас, но можеш да бъдеш сигурен, че изобщо не се усеща като такова. Това е едно брутално кардио, което стяга цялото тяло, помага за отслабване и по-добра концентрация. Всеки спортист изпитва страх от него, заради часовете наред, прекарани в скачане на въже. Елементарно за осъществяване, трудно за изпълнение. Търсиш евтин и забавен начин да поддържаш форма - взимай въжето на детето.


Патешко ходене

Знаеше ли, че освен в детската градина, патешкото ходене се използва в армията – да, правилно си прочел. Това е нещо като наказание там и натоварва повече, отколкото си спомняме. Упражнението натоварва бедрата и прасците и е способно да те изпоти още на петата крачка. Опитай – ще започнеш със смях и шеги, но ще завършиш с пълно изтощение и болки в краката.

Въртене на обръч

Това вече сигурно те разсмива на момента, но истината е, че въртенето на обръч има много ползи, които ще те накарат да се замислиш дали пък да не пробваш. Упражнението топи килограм, особено в областта около кръста, подобрява сърдечната дейност и издръжливостта. И нека не забравяме последната полза – разсмива моментално.

Жабешки подскоци

Тези елементарни подскоци натоварват торса, седалището, бедрата, прасците и вече май не звучат чак толкова безобидно. Предизвикваме те да направиш 10 подскока. Още на четвъртия ще искаш да се откажеш, но не трябва да се излагаме – нали е просто детска игра? Е, в такъв случай се запаси с хъс и много вода, защото ще се лее...пот.