Vedra Sedmica Na Gorata New VEDRA
09 апр

Подаряваме дървета на пчелите в Седмицата на гората

09.04.2022 12:00 11 0

Присъедини се към екипа на Verdri.bg, за да отбележим заедно Седмицата на гората.

Кога?
9 април, събота, от 10 часа
Къде?
Стадион „Спартак“ в с. Подгумер – виж картата
Какво да очакваш?
Ще върнем жеста на природата, която щедро ни дарява с благата си, като засадим дървета в района на стадиона в с. Подгумер, ще почистим наоколо и ще се забавляваме. Подбрали сме дървесни видове, които пчелите харесват и предпочитат в периода им на цъфтеж, като по този начин ще помогнем за опазването на пчелите като вид. Впоследствие плодовете на тези дървета стават естествена храна за дивите птици.
Професор от Лесотехническия университет ще разкаже на най-малките Ведри екоентусиасти за това как трябва да се грижим за дърветата и горите, каква е тяхната роля в борбата против глобалното затопляне, защо са важни не само за качеството на въздуха, който дишаме, но и за поддържане на баланса в природата, за пчелите, птиците и животните.
От Verdri.bg сме се погрижили да има работа за всички – осигурили сме дървета, лопати, ръкавици и тобри за събиране на отпадъци.
Какво да вземеш?
На първо място – не забравяй да вземеш децата. Сигурно сме, че за тях ще бъде много вълнуващо да станат част от този добър жест към природата.
Вземи също доброто си настроение и бъди готов да запретнеш ръкави, за да покажеш на практика какво е да си Ведър екоентусиаст.
Мястото и сезонът дават много пространство и възможности за игри на открито, затова ако носиш топка, федербал или фризби, със сигурност ще влезе в употреба. Както и едно одеяло, върху което да поседнеш за отмора след интензивния труд и игри 
Как най-лесно да стигнеш до мястото?
От Околовръстното се отбиваш в посока с. Подгумер ви следваш табелите за селото. Когато стигнеш до центъра на селото завиваш надясно и минаваш по моста над реката. След моста, отново завиваш надясно. Уличката свършва в паркинга пред стадиона, където има достатъчно свободно място за паркиране.

Ако предпочиташ навигацията да те води ето и GPS координатите на мястото:
42°47'58.8"N 23°24'12.8"E
За да се включиш в деня, в който връщаме жеста на природата, запиши се тук!