Screenshot 2024 02 27 181112 (1)

Скучна ли е водата?

27.02.2024 12:00 0 0

Как да направим водата интересна за децата – 3 трика от Димитър Иванов – Капитана

Много често родителите чуват от децата си репликата „Водата е скучна, няма ли нещо друго за пиене. Искам сок, искам газирано“, но ние знаем, че чистата изворна вода е най-доброто средство за хидратация и колко важно е децата да пият достатъчно вода. Ако и вие редовно се сблъсквате с тези реплики, ето няколко трика, с които Димитър Иванов – Капитана успява да направи пиенето на вода истинско забавление за дъщеря си:

  • Фокуси. Ако объркате нещо, най-много да излезе бебе под магическото ви покривало. После ще мислите какво да правите с второто дете у дома, но нашият съвет е да не прекалявате с фокусите, защото не се знае какво ще изскочи при следващия. Все пак запомнете – колкото и деца да имате, трябва да ги забавлявате по предназначение и да ги хидратирате редовно.
  • Ако не ви се рискува с фокуси, можете да разиграете театър с водата и първото цвете, което хванете у вас. Препоръчваме ви само да не е кактус, защото има риск играта да завърши по непредвиден начин.
  • Измислете забавна игра и приказка с водата, като например „Жадната дъщеря“, която да „замръзва на място“ при репликата „Стой или ще те хидратирам!“

Ако тези хитринки не са ви достатъчни, още идеи ще намерите във видеото на Димитър Иванов – Kапитана