Shutterstock 2132708831 Min
Cause

За водата с любов – да реновираме чешми с минерална и изворна вода

27.04.2022 12:00 61 0

Каним всички пътници през следващите дни да се оглеждат за чещма, която има нужда от реновация. Споделете в коментар под статията снимка и локация на чешмата, а ние ще имаме грижата да се свържем със съответната община и да им съдействаме с попълването и подаването на документите.

За своя 30-и рожден ден DEVIN се ангажира с реставрацията на чешми с изворна и минерална вода в цяла България. Инициативата „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“ се реализира съвместно с Националното сдружение на общините в Република България.

Стара българска традиция гласи, че за да направим добро на пътника, трябва да построим чешма, от която да пият минаващите хора. Именно тези стари български традиции, свързани с построяването и използването на чешми за обществена употреба, са източник на вдъхновение за инциативата. Кампанията има за цел да построи мост между традициите и бъдещата употреба на източниците на минерална и изворна вода.

Ето защо каним всички пътници през следващите дни да се оглеждат за чещма, която има нужда от реновация. Споделете в коментар под статията снимка и локация на чешмата, а ние ще имаме грижата да се свържем със съответната община и да им съдействаме с попълването и подаването на документите.

Конкурсът се осъществява съвместно с Националното сдружение на общините в Република България. Всяка община, на територията на която има чешма с минерална или изворна вода, има възможността да кандидатства с проект за реновирането й. Срокът е до 16 май 2022 г. След краят му петчленно жури ще определи обектите, които ще бъдат реновирани през лятото.