60429029 638276753251979 2642796151501225984 N
Cause

Помогни за подобряване на благосъстоянието на възрастните хора

19.07.2022 11:00 37 0

Здравейте, Ние сме екипът на Мисия Усмивка. Нашата цел е да зарадваме възрастните хора в Северозападна България като им носим продукти от първа необходимост, но по- важното - да прекарваме време с тях. Селата, които посещаваме са в околията на Белоградчик като например Граничак, Пролазница и Крачимир.

Как се роди идеята?

Дадохме си сметка, че ние младите, в големия град, сме задоволени и понякога не се замисляме за хората около нас и как можем да им помогнем. Често ни се случва да се вглъбяваме в собствените си проблеми, колкото и минималистични и незначителни да са те, докато други се радват на малките неща от живота. Осъзнавайки това, решихме, че е време да построим мост между поколенията и да подадем ръка на нашите по-възрастни приятели. Ето как през 2018 година организирахме първия си събирателен пункт, където хората носеха различни продукти, които след това пакетирахме в кашони. 

Благодарение на стотиците хора, които се включват на организираните събирателните пунктове, семейството на “Мисия Усмивка” се увеличава с всяка изминала кампания. По време на първата акция успяхме да помогнем на 50 семейства, а в следващите две посещения броят се увеличи с повече от 50 % като при последната си акция помогнахме на 146 домакинства.

Ето какво споделя Виктория, момичето вляво на всички снимки и един от основните двигатели на инициативата:

Радвам се, че тази кауза събра много последователи, които ще разпръснат доброто и ще зарадваме все повече хора в различни райони на страната. Тази инициатива ми помогна да развия себе си като човек, защото успехът е „по-вкусен”, когато е споделен. Благодарение на каузата всички участници успяхме да развием добродетелите си. Благодарна съм, че имах възможността да се запозная с тези хора и да се сблъскам с реалността, Определено заради тази кауза, излязох от своята комфортна зона, което ми позволи да видя себе си в друга светлина и как мога да се справям под напрежение, под натиска на емоциите и да продължа да гоня целта, а именно щастието на хората. Щастлива съм и от факта, че успях да събера екип от също толкова мотивирани хора, с които заедно разбрахме, че сплотеността и работата в екип са безценни качества не само в бизнеса, но и в живота. За тези 3 години израснах благодарение на много изпитания, които са с хубав край.“

Контакти:

Ако желаете да научите повече относно каузата Мисия Усмивка или искате да я подкрепите, може да последвате линка към личната страница във Фейсбук:

https://www.facebook.com/missionsmile11

Тези млади хора са доказателство и вдъхновение, че е възможно усмивката да озарява не само техните лица, но и тези на по-възрастните, които нерядко изпадат в нужда да им бъде оказана помощ или просто да бъдат зарадвани с мил жест. Заедно можем да го постигнем! :)