На Световния ден на водата стартира кампанията за реновация на естествени източници на минерална и изворна вода "30 години DEVIN - Доверие във всяка капка" 1
На Световния ден на водата стартира кампанията за реновация на естествени източници на минерална и изворна вода "30 години DEVIN - Доверие във всяка капка" 2
На Световния ден на водата стартира кампанията за реновация на естествени източници на минерална и изворна вода "30 години DEVIN - Доверие във всяка капка" 3

На Световния ден на водата стартира кампанията за реновация на естествени източници на минерална и изворна вода "30 години DEVIN - Доверие във всяка капка"

22.03.2022 12:00 22 0

На Световния ден на водата стартира кампанията за реновация на естествени източници на минерална и изворна вода "30 години DEVIN - Доверие във всяка капка"

През 2022 г. любимата на милиони българи минерална и изворна вода DEVIN празнува своя 30-и рожден ден. По повод юбилея компанията се ангажира с реставрацията на естествени източници на минерална и изворна вода в цяла България. Инициативата „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“ се реализира съвместно с Националното сдружение на общините в Република България.


Като пазарен лидер „Девин“ ЕАД осъзнава своята роля да полага грижа за обществото и да вдъхновява с примера си. Сред източниците на вдъхновение са старите български традиции, свързани с построяването и използването на чешми за обществена употреба. Кампанията има за цел да построи мост между традициите и бъдещата употреба на източниците на минерална и изворна вода.


„Приемаме доверието, което потребителите имат в нас вече 30 години, като голяма отговорност. Затова вярваме, че е наш дълг да обърнем внимание на естествените източници на минерална и изворна вода, като положим усилия за тяхното реновиране и съхранение. Неслучайно избрахме датата 22 март – Световния ден на водата, за да дадем старт на инициативата „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“. Надяваме се, че благодарение на нея ще възстановим една забравена традиция, но и ще съхраним чешмите за обществено ползване за идните поколения,“ каза Борислава Налбантова, Изпълнителен директор на „Девин“ ЕАД.


„С тази инициатива напомняме, че като хора наш дълг е да върнем на природата и обществото онова, което ни дават, като възраждаме традициите, показваме уважение към бъдещето и възпитаваме чрез личен пример и вдъхновение“, сподели Кремена Цветкова, Началник отдел ПР, комуникации и издания.


Конкурсът се осъществява съвместно с Националното сдружение на общините в Република България. Всяка община, на територията на която има чешма с минерална или изворна вода, има възможността да кандидатства с проект за реновирането й. Срокът е до 16 май 2022 г. След краят му петчленно жури ще определи обектите, които ще бъдат реновирани през лятото.


Инициативата е част от дългосрочната кампания на „Девин“ ЕАД „Извор на промяна“, чиято цел е положителното влияние върху заобикалящата среда. Сред основните политики на компанията е както грижа за служителите, така и в дългосрочен ангажимент към обществото, неговото блаогсъстояние и подобряването на околната среда. С реновацията на чешми за обществено ползване компанията се надява да вдъхнови хората и да повиши тяхната ангажираност към подобряване и поддържане на заобикалящата ни среда.