Screenshot 2024 05 14 120540

Съвети за майчинство - полезни или объркващи?“

14.05.2024 12:00 0 0

Здравейте, отглеждането на дете не е лека работа и както наличната информация по темата в интернет може да ни е от полза понякога, така се случва и откровено да ни депресира. Днес съм тук, за да ви кажа следното: “Няма Еднозначен Отговор!”.

Като започнем от това колко трябва да се движим по време на бременност, колко и какво да ядем, как да родим, при кого, да използваме ли упойка, как да храним бебето, как да го занимаваме и всичко, за което се сещате, че сте питали Гугъл. Децата са толкова различни! Не се съдете, че кърменето не е вашето нещо, а приятелката ви го прави вече 2 години. Някои жени просто обожават този процес, а за други не се усеща като естествен такъв и няма правилно и грешно, а различни хора и характери и това е окей!

Моят съвет е да следвате майчината си интуицията, но да не изгубвате себе си напълно по пътя. Раздавайте се, но не на всяка цена. Ако вие сте твърде преуморена, отчаяна или изнервена, вярвайте, че бебето няма да си каже “Супер, тя се чувства така, защото ми дава цялата си енергия и внимание, сега съм по-щастливо”! Всяка една домакинска работа може малко да почака. Когато сте в кондиция да я свършите - свършете я веднага!, но не се насилвайте в моментите, в които сте на ръба. Вярвайте, че последствията от неизмити чинии, малко прах или едни бързи яйца, вместо готвено на бавен огън няма да са сериозни.

В майчинството винаги предстои нещо ново, с което се сблъскваш и това според мен е най-вълнуващата част от него. Наслаждавайте  му се всеки ден. :)