Pic 1

10 причини защо е удобен пилатес обръча

20.09.2023 12:00 1 0

Пилатес обръчът е чудесно допълнение за домашната ти фитнес екипировка и сега ще ти разкажа защо. Пилатес обръчът може да бъде намерен в магазините за спортни стоки още с името пилатес ринг и пръстен за пилатес.

Защо да си купиш пилатес обръч?

1-ва причина защо да си купиш пилатес ринг – евтин е. Цената е около 20 лева.

2-ра причнина – лек е.

Това го прави удобен, както се пренасяне, така и за упражненията. Тренировката се изпълнява със собствена тежест.

3-та причина – малък е.

Както ще забележиш, този обръч е различен от фитнес обръчите и обръча за художествена гимнастика. Пилатес обръчът не може да се завърти около кръст, затова и често може да го срещнеш под името пилатес пръстен.

5-та причина – ефективен е.

Упражненията за корем, бедра, седалище и гръб стават по-ефективни с допълнителното съпротивление, което създава обръча. Освен това помага за правилната стойка, което също е от ключово значение за постигането на резултати.

6-та причина – лесно преносим е.

Можеш да носиш със себе си пилатес пръстена, където и да пътуваш. Лесно се побира в куфара, сака или дори по-голяма раница.

7-ма причина – помага за разнообразяване на упражненията.

Можеш да експериментираш с различни вариации на вече познатите ти упражнения, както и да включиш в тренировката си нови.

8-ма причина – спестяваш време.

Как спестяваш време? Ами представи си, че правиш едно упражнение с 50 повторения. Пилатес ринга създава допълнително съпротивление, което ти позволява с по-малко повторения да постигнеш по-високи резултати. Така съкращаваш времето за тренировка, като намаляваш броя на повторенията на упражненията.

9-та причинаподдържа мотивацията ти.

Ето няколко идеи за поддържане на мотивацията с пилатес ринг: Сложи го в банята и всеки път, когато си миеш зъбите, го използвай, за да правиш упражнения за бедра. Сложи го в кухнята до хладилника (или шкафа със сладки неща). Така всеки път, когато ти се прииска да хапнеш нещо сладко, за да си оправиш настроението, вземи ринга и направи едно упражнение. Упражненията спомагат за отделянето на хормона на щастието в организма и ще ти помогне да преодолееш моментите на стрес и напрежение, вместо да поемаш допълнителни калории.

10-та причинаподходящ е за цялото семейство.

Подходящ и удобен е както за жените, така и за мъжете и децата. Ако искате да въведете повече физическа активност в семейние занимания, можете да направите групови упражнение под формата на игра.

Като настолна игра с обръч, само че не е настолна :)

Как да използвате пилатес обръча като игра за цялото семейство?

Използвайте пилатес обръча, за да раздвижите семейството и да поиграете вечер всички заедно.

Правилата на играта са лесни.

Нарисувайте или изтеглете от интернет карти с упражнение + предизвикателство. Всеки участник изтегля една карта и прави упражнението и предизвикателството, което е показано. След това подава обръча на следващия участник. Засича се време за всеки и печели този, който най-бързо се справи.

Крайният резултат е раздвижване на ума, тялото и настроението на всеки от участниците.