Pic 1 (1)

С послание към самите нас

09.07.2024 12:00 0 0

Има теми, към които трябва да бъдем изключително отговорни, когато ги засягаме в социалното пространство. Отговорни заради децата си, отговорни заради ближния, но отговорни и заради нас сами, защото много лесно може да паднем сами в капана на “перфектната форма за лятото”. Да, точно тази тема, която е толкова актуална за женското съществуване, че понякога е и доста тъжно.

Като жена, която дълги години се луташе между необходимостта от перфектната форма, а не перфектното здраве, знам колко е нездравословно това мислене. Като жена, която е приемала хидратацията и изпитото количество вода основно като средство срещу целулит, не като средство на организма да функционира правилно, знам колко грешно е било усещането за мен самата.

Точно заради това осъзнаване от две години вече се стремя да се изразявам правилно както пред децата, така и в социалните мрежи, напълно разбирайки, че стремежът към “перфектната форма” и “отслабването” се настанява в съзнанието на много момичета още в ранна възраст, а това със сигурност не води до нищо позитивно.

Спортът, балансираното хранене, хидратацията е преди всичко здраве, а не “форма” и ето защо изключвам от речника си следните думи и разбирания, пробвайте и вие:

“Тази е дебела/аз съм дебела” - определението “дебел” винаги ми е носила усещането за обида. Има хора с наднормено тегло, да, факт. Лично аз това приемам като вид заболяване, което трябва да се “лекува” с правилното движение и наблюдение от професионалист. Вярвам, че въпреки недостатъците си, когато приемаш себе си позитивно и с разбиране, резултатите могат да са по-качествено, но най-вече и по-здравословни.

“Постигни перфектното тяло/форма” - няма такова. То просто не съществува, защото самите ние не сме еднакви. Както на физическо ниво, така и на емоционално. Това маркетинг послание, което преди всичко прави пари, е наложително да бъде заменено с “постигни здраво тяло”. А когато някой се опита да ме “вкара в някаква топ форма”, винаги си представям как правя мъфини в онези идеални формички… Да, с тях може да постигнем перфектна форма, но с тялото и емоциите е малко по-сложно и най-вече индивидуално. Как мислите?

Вярвам, че с послание към нас самите да бъдем по-осъзнати в целите си и стремежите си е по-здравословно и успешно, отколкото да преследваме нечия чужда и “перфектна” форма.

И не забравяйте да се хидратирате с достатъчно количество вода, за да не страда тялото ви през летните месеци, като чистата изворна вода на DEVIN със сигурност ще освежи и емоциите ви!