Mother Daughter Training Gym (1)

Спортуване с малки деца - не само възможно, но и много весело!

26.10.2023 12:00 1 0

Да имаш деца не означава да нямаш личен живот. Напротив, означава винаги да имаш приятна компания и 100% подкрепа от някой, който безрезервно те обича. А когато стане дума за спорт, децата могат да са и (почти) равноправни партньори в тренировките.

Занимания за бебоци

За щастие, вече все по-често се организират спортни инициативи, подходящи за най-малките. Има и йога за бебета, и плуване, и танци. Дори не е нужно да излизате от вкъщи, за да имате пълноценна тренировка с бебето си, то просто ще лази покрай вас докато вие изпълнявате серията упражнения.

Давай, партньоре!

Поотрасне ли малко детето, в неговия свят основен момент е физическото развитие. Децата обожават да тичат, скачат, хвърлят топка и да се състезават. Те умеят да превърнат в състезание дори обуването на чорапите.

Канализирайте тази неизчерпаема енергия и тренирайте с детето си в близкия парк. Оставете го то да води “тренировката” и ще усетите как след час сте по-изморени отколкото сте били във фитнеса залата.

Фитнес на открито

На все повече места се появяват фитнес уреди на открито, които се превръщат в притегателна сила за децата. По незнайни причини уредите за възрастни им се виждат много по-интересни от пързалките и катерушките за тяхната възраст и те често се катерят там.

Така че вместо към площадката, при следващата разходка свийте към фитнеса на открито. Детето ви ще си играе, а вие, вместо да седите на пейката с другите родители, можете да направите 3 серии по 15 повторения на всеки уред. Ще се изненадате колко ефективна е такава тренировка, ако я правите три пъти седмично в продължение на два месеца.

Плуване

Да умееш да плуваш е основно умение и гаранция за лесно поддържане на форма на всяка възраст. Колкото по-рано децата ви се научат да плуват, толкова по-бързо могат да започнат съвместните ви тренировки.

Децата обожават да прекарват време с родителите си и тренировката по плуване е чудесен начин да споделите качествено време заедно.

Каране на велосипед

Дори да не сте спортни натури, карането на колело семейно е много приятен начин да се поддържате във форма заедно с децата си.

Избирайте винаги велоалеите и парковете, карайте след детето си, за да го държите под око и не забравяйте бутилките с вода, децата не усещат когато са жадни.