Shutterstock 2153077121 Min

Какво да спортуваш, ако си огнен зодиакален знак

20.03.2023 12:00 2 0

Вече е извън всякакво съмнение, че да се спортува е приятно, полезно, удовлетворяващо, успокояващо и сприятеляващо. Но защо все не ни се получава това с редовния спорт? Сигурно защото не сме попаднали на подходящия за нас.

Обикновено пробваме едно или две неща - фитнес, йога, пилатес и понеже не съвпадат с нашата емоционалност, зачеркваме всички спортове на света. А така губим много ползи. Ето защо ви предлагаме още един забавен и вдъхновяващ начин да изберете своя любим спорт - да е съобразен със зодията ви.

И понеже сме в началото на зодия Овен, първо ще поговорим за спортовете, подходящи за огнените зодии - Овен, Стрелец и Лъв.

Характеристики на огнените зодии

Също като самата огнена стихия, огнените зодиакални знаци са спонтанни, привличат вниманието и имат дива страна, която трудно се овладява.

Обичат действието, многообразието. Монотонността ги убива. Ето защо за тях е важно да избират спортове, които задоволяват тези техни желания. 

За зодия Овен - парашутизъм и АТВ

Който познава дори само един представителна огнената зодия, веднага ще разбере защо предлагаме точно тези адреналинови спортове. Овните - и дамите, и господата, са почитатели на екстремните емоции и всичко монотонно бързо ще ги отегчи. Нищо такова няма да им се случи, ако скачат с парашут или карат АТВ. Ще впрегнат победния си устрем и ще се чувстват на върха на света. 

За зодия Лъв - кросфит и бокс

Лъвовете имат нужда да са на върха на класацията. Поддържането на добра форма и елегантен силует е от първостепенно значение за тях. Като всеки огнен знак, те са надарени с големи запаси енергия и имат нужда да я освободят в занимания, които надхвърлят възможностите им. Препоръчителни спортове: стречинг, бокс, хот йога, кросфит, аквагимнастика.

За зодия Стрелец - конна езда, гребане

За Стрелците спортът е синоним на свобода. Не приемат тренирането в задушни, затворени пространства и предпочитат да са някъде навън. Харесват връзката с природата, защото тя храни душата им. Препоръчителни спортове: конна езда, алпийски ски, колоездене, бягане, гребане.

Усещате ли как при тези предложения желанието да се раздвижите се заражда във вас? Действайте смело, огнени знаци! Не позволявайте на рутината да ви завладее и да ви откаже от спорта. 

И все пак, макар да сте луди глави, вземете някои предпазни мерки: 

Консултирайте се с треньори и инструктори в дадения спорт. Вслушайте се в техните напътствия, за да овладеете добре правилните техники и позиции в спорта, както и всички мерки за безопасност, особено при ездата. 

Не изключвайте напълно “скучните” кардио упражнения и загрявки, защото те са гаранция за здраво сърце и добре работещи стави. 

Ако ви доскучее, сменете спорта, а не спирайте да спортувате. И се забавлявайте, това ни кара да се чувстваме живи!