Gma Fitness Health Weight Loss 02 Ht Llr 220213 1644789290031 Hpmain 16X9 992

Не можеш да върнеш часовника назад, но можеш да го навиеш отново   

14.11.2022 12:00 5 0

Живеем в несигурни времена, в които страхът за здравето и заплахите за природата няма как да не са едни от водещите теми в ежедневието ни. Именно в такива моменти имаш нужда от мотивация и вдъхновение да се радваш на живота, за да извлечеш максималното от него. Такива ти дава Джоан Макдоналд – Instagram фитнес инфлуенсър с над 1.5 милиона последователи. Какво пък толкова, ще си кажеш – в социалните медии е пълно с фитнес маниаци, които се надпреварват да ни препоръчват най-добрата програма. Джоан обаче е нещо съвсем различно. 

 На 71 години тя решава да промени живота си и от напълняла и отпусната възрастна жена да се превърне в модел за подражание не само за дамите над определена възраст, но и за всеки, който не вярва, че всичко е възможно. 

 По онова време Джоан тежи 90 кг, страда от високо кръвно налягане и проблеми с бъбреците. Желанието за промяна идва, след като дъщеря й Мишел я пита наистина ли иска да завърши живота си в дом за възрастни, където да разчита за най-елементарните си нужди на някого. Макдоналд напуска дома си в Онтарио и заминава за Мексико, където Мишел и съпругът й са фитнес инструктори. 

Така започва пътешествието й към по-доброто й Аз

 С усилени тренировки, напълно променен хранителен режим и общност, която я подкрепя, няма нищо невъзможно. През 2021 г. Джоан посреща 75-ия си рожден ден със спускане по зиплайн – нейна дългогодишна мечта, и достига своите милион и половина последователи.  

„Все още свиквам с това колко съм се променила. Хората казват: Трябва да се научите да обичате себе си. Когато започнах да тренирам, си казах: Какво толкова има да обичам в себе си? Сега обаче мога да се погледна в огледалото и да не извърна глава“, пише тя в една от публикациите си.  

Джоан Макдоналд споделя основните неща, чрез които е променила здравето си, както и външния си вид.  

1) Тренирам с тежести по 60 минути 4-5 пъти на седмица. 

2) Всеки ден правя кардио. 15 минути като начало, а след това толкова, колкото е нужно, за да се освободя от излишното тегло. 

3) Храня се по 5 пъти на ден, като напълно съм забравила междинните хапвания. 

4) Планирам менюто си с приложението my.macros – вече няма нужда да се чудя кое е добре и кое – не. 

5) Ям протеин с всяко хранене, като се стремя към 150 г максимум. 

6) Пия по 3 литра вода на ден. 

7) Спя по 8 часа на нощ. 

8) Започнах да практикувам медитация. 

9) Прочетох книгата The Big Leap: Conquer Your Hidden Fear and Take Life to the Next Level и наистина опознах себе си по-добре. 

  1. Присъединих се към онлайн общност на жени, които работят над това да променят живота си. 

Много повече подробности има в профила й в Instagram. 

Източници: 

https://www.instagram.com/trainwithjoan/ 

https://www.weareageist.com/ 

https://www.theguardian.com/