Shutterstock 695081815

Термалната вода в грижата за красотата

13.10.2023 12:00 1 0

Безценните капки дъжд падат върху клоните на боровете, спускат се стремглаво надолу и попиват земята. В недрата на скалата се сливат с други милиони капки и образували заедно ручейче, поемат своя път из вечния воден кръговрат.

По пътя си се обогатяват с минерали от различни скални слоеве, образували се преди хилядолетия и заключили в себе си силата на здравето и красотата.

И накрая, когато тази пречистена и обогатена термална вода стигне до нас, ние сякаш отпиваме глътка от вечността.

Не е тайна, че термалните води са обичани толкова много именно заради нежния начин, по който лекуват и разкрасяват тялото. И ако за хидратацията говорихме много, сега е време да погледнем на термалната вода Devin като на козметичен продукт.

Хидратира горния слой на кожата

Термалната вода е подходящ хидратант за всички типове кожа. Тя попива в порите и изпълва с живителна влага лицето. Напръскайте лицето и леко потупайте кожата. Това е. За разлика от чешмяната вода, в която има хлор и други необходими за пречистването й съставки, термалната вода не съдържа нищо, което да изсушава кожата и да премахва нейната бариера. Можете да си създадете навик да измивате лицето си сутрин и вечер с минерална, а не обикновена вода и неслед дълго ще видите разликата.

Термалната вода като тоник за лице

Класическата грижа за кожата включва почистване, тонизиране и хидратация. Тeрмалната вода е много подходяща за втората стъпка - тонизиране. Благодарение на съдържащите се в нея минерали, тя балансира и хидратира кожата, като я подготвя за нанасянето на обогатяващия крем.

За фиксиране на грима

Особено в горещи дни, гримът често има неприятният навик да се разтича. Ако пръснете лицето си със спрей термална вода, това ще задържи грима на място. Най-лесно е да се снабдите с малко флаконче със спрей от дрогерия и да го напълните с минерална вода Девин. Така ще имате винаги подръка добър приятел в грижата за кожата.

Защита от свободните радикали

Дори да не се гримирате много, почистването на лицето с термална вода вечер ще ви помогне да поддържате кожата си свежа и млада. Термалната вода премахва всички замърсявания - от тютюнев дим, наслоен по кожата до градски прах и изгорели автомобилни газове.

Облекчава кожата след бръснене и епилация

Когато премахваме косъмчетата по тялото, без значение кой метод използваме, нарушаваме целостта на кожата и това може да причини зачервяване и дразнене. Винаги след депилация напръсквайте термална вода, за да успокоите зоните и да се радвате на красива кожа.

Термална вода за разхлаждане в горещите дни

И накрая, но не последно място, в най-горещите дни можете да освежавате по безброй пъти на ден лицето си със спрей, пълен с минерална вода Девин. Подарете това удоволствие на себе си на кожата си, ще се разведрите.