Presentation4

ТОП 10 съвета за оцеляване с бебе по време на празниците

05.05.2022 12:00 8 0

Всички чакаме празниците да дойдат, с огромно нетърпение. Това е време за почивка, за пътуване, среща с роднини и приятели. Когато става въпрос за празнуване или пътуване с бебе, обаче нещата изглеждат различни. Необходима е повече подготовка, търпение и омммм.... в някои непредвидими ситуации в нова и непозната обстановка.

Винаги възниква въпросът: “Как да се справя с режима на бебето по време на празниците?”

За да бъда от полза, ще дам не един, а цели десе тсъвета за оцеляване по време на празниците.

  1. Следвайте обичайния си ритъм или режим, доколкото е възможно, но не изпадайте в паника, ако се наложи да се отклоните
  2. Ако имате особено натоварен ден, който нарушава обичайния ви режим, опитайте се да планирате следващият ден по-спокоен, за да наваксате.
  3. Не се страхувайте да отстоявате позицията си пред добронамерени роднини - ако кажете, че бебето има нужда от дрямка, то има нужда от дрямка!
  4. Въпреки че е приятно да прекарвате повече време с роднини и приятели, това може да означава и че ще получите повече "полезни съвети" от обикновено. Бъдете уверени в своите родителски решения и в това, което е подходящо за вашето дете.
  5. Внимавайте за сладки храни, особено към края на деня. Захарта е стимулант и влияе превъзбуждащо преди сън.
  6. Излизайте навън по някое време през деня, за да подишате чист въздух, естествена светлина и да се пораздвижите. За всички нас е полезно да сме изложени на естествена светлина и да раздвижваме тялото си.
  7. По време на майските празници може да е изкушаващо всички да останат да спят по-късно от обичайното, но се опитайте да се придържате към подходящо за възрастта време за лягане и включете малко време за почивка преди това в слабо осветена стая.
  8. Ако искате да останете до късно в къщата на роднините, можете да опитате да сложите бебето да си легне в обичайното време там и след това да се прехвърлите в колата, за да пътувате към дома.
  9. Ако детето има дрямка в количка/автомобил/слинг, то тя се брои и е напълно нормална. Това може да улесни живота ви, ако сте далеч от удобствата на вашия дом.
  10. Ако вашето дете спи далеч от дома, вземете със себе си спалния чувал, играчката за сън, пижамката и любимата книга. Това ще помогне да заспи в непозната среда.

Не забравяйте, че все пак е време за почивка и не се страхувайте да поискате помощ, за да може да се наспите или да останете насаме със себе си или любимия.