Shutterstock 1079236577 Min

Звездите и техните летни „водни“ хобита

08.07.2022 15:00 3 0

Редовният прием на минерална вода е силно препоръчителен, дори при водните спортове, практикувани от мнозина .

Водните спортове са чудесен повод за разтоварване, а и за поддържане на добра физическа форма. Неслучайно са любими на много звезди и докато някои от тях яхват вълните съвсем на шега, други са се превърнали в професионалисти. Днес ще си говорим за известните личности и техните любими занимания на плажа.

Видовете водни спортове са не един или два и предлагат голямо разнообразие. Най-предпочитани сред тях са плуването, сърфа, каране на джет, гмуркане и падълборд.

Падълборд

Световноизвестният модел Алесандра Амброзио е запалена по падълбордът. Адреналинът от вълните носи на нея и още много моделки любими емоции, които задължително биват отразявани в Инстаграм профилите им. Фотосесии върху тази дъска са често срещан феномен в социалните мрежи, а сред заподозрените на борда можем да забележим Хейли Бийбър, Виктория Силвстед, Сара Сампайо и Синди Крауфорд.

Като за сравнително ново забавление, падълбордът се радва на голям интерес и изглежда лесен за изпълнение спорт. Представлява голяма дъска (често надуваема), върху която се стои изправен. С помощта на гребло и този борд можеш да плаваш над водите с часове, а балансът трябва да ти е първа дружка за това занимание.

Флайборд

Друг нестандартен воден спорт е флайбордът, наричан още хидролетене. Това забавление е по-екстремно и динамично от останалите, но уверяваме те, ще ти хареса. Всичко, което ти е нужно са дъска, специални ботуши и дълъг маркуч, а след това – екшън. Това устройство е способно да те издигне на близо 20 метра над водата и да се почувстваш като истинско божество. Негови почитатели са известни личности като Нина Добрев, Кайли Дженър, Сара Сампайо, Лео ди Каприо и други. Всички те са падали неведнъж, но с времето успяват да се научат. Самата Нина Добрев умее да управлява устройството толкова добре, че дори прави салта във въздуха.

Гмуркане

Въпреки новите спортове и страхотните възможности за забавление днес, класиката никога не умира, а плуването и гмуркането са класиката на морето. Каквото и да си говорим, тези традиционни спортове са в основата на всичко водно, те са умение, което трябва да притежава всеки човек. Който не се е гмуркал, не е видял красотата на подводната флора и фауна. Тук отново се нареждат десетки всеизвестни имена, които обичат да се гмуркат - Хайди Клум, Карли Клос, Джесика Алба, Салма Хайек, Нина Добрев, Том Ханкс, Том Круз, Блейк Лайвли, Райън Рейнолдс, Парис Хилтън. Те неведнъж са забелязвани да плуват по екзотични плажове и да се гмуркат по красивото морско дъно, наред с яхтинг и каране на джетове – други две любими водни занимания на звездите.

Макар не всички от тях да са професионалисти, насладата, която си доставят от тези занимания, им е напълно достатъчна, за да разпуснат от натовареното ежедневие. В крайна сметка какво му трябва на човек да е щастлив – слънце, вода и малко забава. А ти, ако все още не си изпробвал гореизброените спортове, какво чакаш?

П.С. Нека не забравяме, че каквото и да правим (дори да сме във водата), редовният прием на минерална вода е силно препоръчителен, ако искаме да си изкараме приятно и безаварийно. Особено, ако тя е DEVIN минерална. 😊