Shutterstock 614668028 Min

Естествена грижа за кожата около очите

09.03.2023 20:00 6 0

С напредване на възрастта нашата кожа естествено губи еластичност и става по-склонна към бръчки, отпускане и подпухналост. Деликатната кожа около очите често е първата зона, която показва признаци на възраст и умора. Ако на време започнем да се грижим за нея с естествени средства, ще я поддържаме в максимално добра форма и ще отложим във времето по-скъпите и болезнени процедури за подмладяване, ако изобщо имаме нужда от тях.

И така, какви са правилните грижи за зоната около очите: 

Винаги сваляйте грима

Това е навик, който е добре да се усвои заедно с първите пъти, в които момичето си слага грим, дори да се само молив за очи и спирала. 

Ако вечер сте прекалено уморени, махайте грима си веднага след като се приберете от работа, заедно с измиването на ръцете. Така цялата вечер, в която ще релаксирате у дома, ще го правите с чиста кожа и спокойни очи. 

Не търкайте!

Избирайте ефективна козметика за премахване на грим, меки тампончета и никога, никога, никога не търкайте интензивно, за да свалите грима. По-добре да ви отнеме 10 секунди повече, отколкото да разтеглите и без това нежната кожа на тази зона. 

Нанасяйте крем с безименния пръст и използвайте ролер

В унисон с горния съвет, кремовете за около очите е добре да се нанасят с безименния пръст - той оказва най-слаб натиск върху кожата от всички пръсти. Така ще хидратирате, без да травмирате. 

Включете в грижата за лицето и околоочна зона ролер от естествен кварц или друг камък. Редовните масаж на лицето с него освежава кожата, помага на продуктите да проникнат в дълбочина и подобрява кръвообращението. А това означава и снабдяването на кожата с хранителни вещества. 

Краставици, чай и студени лъжици

Не, това не е рецепта за освежаващ летен коктейл с особен вкус, а трите най-разпространени начина за справяне с подпухнали очи, т.нар торбички. 

Кръгчета краставица на очите не само ще ги охладят и ще свият кръвоносните съдове, но и ще даря на кожата своите витамини и минерали. Спокойно можете да обтривате зоната около очите с крайчето на краставицата, което така или иначе изхвърляме след това в кофата. 

Кубче лед също помага, ако са ви подпухнали очите, но ако не е в горещ летен ден, не е най-приятното изживяване. 

Ако притиснете леко изпъкналата част на студена лъжица към очите си, ще получите двоен ефект- кожата ще се освежи, а и очите ви ще си починат, ако сте прекалили със седенето на компютъра през деня. 

Вода

Пиенето на достатъчно вода е важно за всеки орган, включително и за най-големия - нашата кожа. Когато сте добре хидратирани, околоочната зона е свежа, тъмните кръгове са по-незабележими и цялостното състояние на кожата е по-добро. 

И наистина си почивайте от екрана на всеки час, както съветват офталмолозите. Ще се отрази благотворно и на очите, и на красотата ви.