Shutterstock 122147779 Min

Невероятната форма на Том Круз - спорт, хидратация и хранителен режим 

13.10.2022 12:00 3 0

Популярният актьор съветва да уважаваме тялото си, като се стремим винаги към подобрения и не прекарва един ден без физическа активност. 

Той е на 60, а тялото му на не повече от 30. Том Круз е прословут сред актьорите красавци, но как умее да поддържа този имидж след толкова години? Актьорът продължава да получава главни роли в големи филмови продукции, а екстремните сцени не го притесняват, дори напротив. Той не позволява на каскадьори да му отнемат удоволствието от изпълнението им, дори това да означава месеци, прекарани в тежки тренировки и лишения.  

Отговорът на въпроса е прост – спорт, храна и хидратация.  

Спортът за Том Круз 

Ако се питаш как Том поддържа тази форма, а в момента седиш на дивана с чипс в ръка, то отговорът е пред теб. Спортът е неизменна част от ежедневието на актьора – фитнес, групови занимания, тичане, разходки и плуване са само част от тренировките му. Той уважава тялото си и съветва и ти да уважаваш твоето, винаги се стреми към подобрения и не прекарва ден без физическа активност. Това е неговата формула за успех.   

Най-лесният начин да поддържаме желанието за спорт са разнообразните тренировки, комбинация между активности в и извън залата. По този начин избягваме монотонното ежедневие и изправяме тялото пред нови предизвикателства. Самият Том редовно посещава фитнес, но и излиза навън за разходки, кара колело, гмурка се, катери скали, обикаля пещери.   

Актьорът обича да скача с парашут, да се гмурка, да кара каяк, да се катери по скали и да изследва пещери. Освен това не изпуска удобен момент да пилотира своя тренировъчен самолет. Не много известен факт е, че приема ролята в Top Gun именно заради това, че иска да се научи да лети. И успява!  

Храната за Том Круз 

Том Круз се отнася с особено внимание към храната, както към останалите аспекти от живота си. За да изглежда така на 59, той спазва стриктно определен режим, който е добре познат и на футболната легенда Дейвид Бекъм. 

Актьорът поема не повече от 1200 калории дневно, яде предимно храни, приготвени на скара, и избягва всякакви видове въглехидрати, доколкото е възможно. Той стига до тези крайности, защото приемът им увеличава нивата на глюкоза в организма, което може да доведе до образуването на излишни мазнини и други нежелани ефекти в крайния резултат. 

А по повод грилованата храна – според специалисти, приготвена по този начин на ниска температура, тя е способна да намали евентуални възпаления по тялото.  

Връзката между свежата кожа и хидратацията 

Чудиш се как кожата на Круз е толкова гладка, свежа и еластична? Тайната за това се крие в минералната вода, която той консумира ежедневно и която му помага да изглежда далеч по-млад от своите 59. 

Актьорът е убеден в свойствата ѝ, които забавят процеса на стареене, но освен това минералната вода държи тонуса му висок и е негов неизменен спътник в спорта и във фитнеса. Круз е категоричен, че без адекватна хидратация нито една диета и спорт няма да сработят в негова полза. 

И така, освен всичко останало, което прави, за да поддържа перфектната си фигура, не пропуска да хидратира добре тялото си.