Shutterstock 1683120601 Min

Спортове за земни зодии - Телец, Дева, Козирог

15.05.2023 12:00 0 0

Не е нужно да тренирате един и също спорт години наред, за да сте във форма, освен ако не се казвате Кристиано Роналдо.

Много по-важно е да се движите редовно, отколкото да сте лоялни само към един спорт, който може и да ви е поомръзнал вече (фитнес уредите, вас гледаме).

Ето защо продължаваме с поредицата “Спорт според зодията” защото вярваме, че нашите предложения ще ви дадат нови, свежи идеи за физическа активност, за която може и да не сте се сетили.

Характеристики на земните зодии

Земните зодии са Създателите в зодиака. Свързваме ги с постоянство и опора, обичаме да са сред приятелите ни, защото знаем, че можем да разчитаме на тях. В работата често ще ги видим на ключови, но не мениджърски, а оперативни позиции. 

Поставят ли си цел, вървят към нея. Не поемат рискове, не се отклоняват от пътя, който са си начертали. Следват принципа, че в важна крайната цел, а не пътуването.

Ще откриете точно тези характеристики и в спортовете, които те биха си избрали - харесват бавни спортове, в които личното развитие е по-важно от състезанието с другите. Макар че не сме чули за Телец, който да не обича да е победител…

За зодия Телец - голф и скейтборд

Аристократите на зодиака - телците, пердпочитат спокойни, елегантни занимания. Рядко ще ги видите въвлечени в битка, но пък това не означава, че не обичат да спортуват. Просто предпочитат лежерните (и луксозни!) преживявания на голф игрището или плавното пързаляне със скейт или ролкови кънки. 

За зодия Дева - стречинг, хатха йога

Представителите на зодия Дева имат несравнимо ниво на концентрация, но перфекционизмът им пречи да се насладят напълно на предимствата на спорта. Очакват максимума от себе си още от първата тренировка, а това не е възможно. Препоръчваме спортове, в които човек тренира сам - маратон, хатха йога, фехтовка, тай чи, стрелба с лък.

За зодия Козирог - катерене, голф

Козирогът не е екипен играч. Той обича усамотението и да предизвиква собствените си възможности. За него “все по-високо” е движеща сила и в живота, и в спорта. Наслаждава се на предизвикателни занимания, които да му помогнат да се почувства господар на света. Препоръчителни спортове: катерене и голф на трудни терени. 

Който и спорт да изберете, походете с желание, но и търпение, докато овладеете тънкостите му. Не пропускайте загрявките преди всяко физическо усилие и винаги дръжте бутилка с вода на една ръка разстояние.