Shutterstock 237718522 Min

4 трика за по-добро здраве, за които ви трябва само минута

30.06.2022 10:00 6 0

Хей, имаш ли свободна минута, за да помислиш малко повече за своето здраве? То би трябвало да е от първостепенно значение, нали така? Но в работния ден с препълнен график понякога ти се изплъзва и малкото свободно време, в което да се погрижиш за себе си.

Познато ни е. Не разполагаш с 20 минути за медитация. Отново бързаш да се прибереш вкъщи, затова днес ще пропуснеш фитнеса.

Освен това диетичните ястия често ти се струват прекалено сложни и времеемки за приготвяне в последния момент, когато вечерята трябва да е готова за по-малко от половин час, а около масата има и още гладен народ. Спокойно, няма проблем!

Ние ще ти подскажем няколко бързи и лесни трика, с които да обърнеш внимание на здравето си. И, да, повечето отнемат само 60 секунди, някои от тях – дори и по-малко.

Изпробвай предложенията ни и след няколко седмици ще видиш, че тези полезни навици вече са донесли своите страхотни резултати.

Добави канела към закуската си

Денят се познава от сутринта и добрият хранителен режим се познава от закуската. Тя е от ключово значение за енергийния и хормонален баланс в тялото, за нивата на инсулин и глюкоза, затова е хубави внимателно да подбереш какво хапваш сутрин.

В най-добрия случай пред себе си трябва да имаш засищаща порция, която съдържа полезни съставки като протеини, витамини и антиоксиданти. А най-лесният и в същото време ефективен начин да добавиш и допълнителна щипка здраве е да прибавиш малко канела.

Вкусът ѝ е превъзходен и не познаваме човек, който да не го харесва, но ползите за тялото ѝ са неизброими. Канелата на закуска намалява апетита през деня, повишава имунитета, особено в хладните месеци, редуцира нивата на „лошия холестерол“, регулира кръвното налягане и действа невероятно освежаващо.

Прегърни възглавницата

Звучи като шега, но не е. Изпробвай след тежък ден да запалиш ароматна свещ и да прегърнеш възглавница, която предварително си напоил с етерични масла с любимото си ухание.

Ще ти подскажем, че най-успокояващо за ума и тялото действат ароматите на мента, валериана, сандалово дърво, лавандула и лайка. Ако обичаш такива миризми, можеш да добавиш и нещо по-пикантно като канела, цитруси, полски цветя.

60-секундно вдишване на любимия аромат моментално намалява стреса и тревожността, прочиства ума и вдъхва енергия и оптимизъм във вените. Можеш да опиташ и леко втриване на етерични масла в китките, зад ушите и по шията за още повече рекалкс.

А по-ниските нива на напрежение със себе си водят по-качествен сън през нощта, повече енергия, по-ведро настроение и в дългосрочен план – по-крепко здраве.

Пий нискоминерализирана вода

Сигурни сме, че не е останал човек, който да не знае колко е важна хидратацията, затова няма да досаждаме излишно с мантри за пиене на повече вода. Само ще ти припомним, че сред най-полезните неща, които можеш да направиш за себе си е, да си налееш чаша вода в момента, в който четеш това.

Водата е като кислорода – съставна част на живота на Земята. И по няколко чаши на ден са от съществено значение за твоето тяло, защото водата му действа точно както действа висококачествено гориво на мощен автомобил.

При приемането на вода в големи количества е за препоръчване тя да е нискоминерализирана като минерална вода DEVIN - подходяща за ежедневна употреба от възрастни и далеч по-полезна от алтернативите (филтрирана, чешмяна и трапезна води) заради своя оптимален минерален състав.

А ако искаш с водата си да приемаш и някои от задължителните витамини и минерали за по-добро здраве, DEVIN Mineral&Vitamins е подходящ продукт, който в една бутилка съдържа нискоминерализирана вода и важните за нормалните процеси в тялото витамини и минерали: B6, B12, фолиева и пантотенова киселина, кал-ий и натурална метасилициева киселина.

Задръж в поза планк за една минута

Заседналият начин на живот те поставя в по-висок риск от хронични заболявания, но дори и в графика си да нямаш свободно време за повече спорт, пак можеш да се раздвижиш, да подобриш кръвообращението си и да се поддържаш във форма.

Едно от най-бързите и същевременно най-ефикасни упражнения, които можеш да правиш когато се сетиш, е планкът (или още известно като “дъска”). Ще ти отнеме едва 60 секунди и можеш спокойно да го правиш без притеснения от контузии или тежка мускулна треска.

При планк трябва да заемеш позиция за лицева опора, но с поставени на земята ръце от дланите до лактите. Трябва да задържиш тялото си в тази поза, абсолютно изпъната поза (тип “дъска”) поне за една минута.

Планкът укрепва едновременно коремните мускулни групи и гръбнака, изправя стойката и засилва по вълшебен начин кръвообращението. Стяга корема, изправя гръбначния стълб и стойката и намалява опасността от схващания в областта на кръста, както и съпровождащите ги остри болки при продължителна неподвижност.

Опитай, ще видиш промяната още след няколко дена!