Shutterstock 2082734515 Min

Играчки за домашни любимци с подръчни средства

12.05.2023 12:00 2 0

Ако от години се грижите за домашен любимец, сигурно ще се съгласите, че закупените във времето играчки могат да се конкурират по бройка единствено с тези на някое презадоволено дете. Оказва се, че закупените от зоо магазините играчки за домашни любимци често насъбират прах и незаинтересованост от страна на котките и кучетата, а в случай, че бъдат използвани по предназначение, то издръжливостта им на игра се свежда до нула. Има начин да предоставите на любимата си животинка играчка, която да е евтина, забавна, здрава и задоволяваща нуждите им от дъвчене и изразходване на енергия. Можете да я направите сами с подръчни средства. По-лесно е отколкото звучи, затова не губете вяра в собствените си творчески способности. В следващите редове ще ви представим три идеи за играчки за домашни любимци, с които ще очаровате сладура у дома. Как ще разберете, че едно куче или коте е „очаровано“? Дайте му играчката и гледайте!

За кучета, които обичат да дъвчат всичко

Кучетата обожават играчки, които издават хрупащи звуци. Действат им успокоително и могат да ги занимават дълго време. Пластмасовите бутилки са чудесно решение, когато става дума за приятно шумолящ предмет, който е достатъчно мек, за да позволява дъвчене.

Подгответе празна бутилка, съобразена с големината на кучето и неговата захапка, и мек плат. Ако пластмасовото шише е малко, може да го опаковате в обикновен чорап. В случай, че бутилката е по-голяма, то я увийте в стара тениска. 

Съветваме ви да прибирате на скришно тази играчка нощем, защото симфонията от пукане и хрущене може да се отрази зле на съня ви. 

За любопитни котета

Котките имат силно развити инстинкти за гонене и разиграване на жертвата си. В животинския свят това им е спечелило славата на коварни ловци и можем само да сме благодарни, че домашните котки са с размери, ненадвишаващи тези на плюшена играчка. 

За да удовлетворите естествените нужди на своето коте да играе с плячка, може да му приготвите кутия на загадките. Вземете непотребна кутия за обувки с капак. С помощта на макетно ножче издълбайте няколко кръгли дупки в капака. Пуснете в кутията топче или друга малка играчка. Предстои да видите умиляваща гледка, в която котката ви бърка с лапа през дупките и активно се опитва да извади предмета. 

Играчка за всички четирикраки домашни любимци

Какво най-много обичат да правят животните след спането и играта? Да похапват! Затова ви подканваме да проявите въображение в начина, по който ще им поднесете достойно заслужените с обичта си и пухкавостта си лакомства.

Изберете подходящ предмет с куха вътрешност, кoйто можете да срежете и напълните с вкусни бисквитки за домашни любимци. Кучетата ще се заиграят с  тенис топка, а котките с топче за пинг понг. Важно е топката да е по-голяма от гърлото им, за да не се окаже, че някой лакомник е изял и играчката си.

Заниманието с изваждане на бисквитките от топките ще се превърне в сериозна борба с образователна цел - ако искаш нещо, трябва да се потрудиш за него.