FFS1224 Min

Пчелна стая - как да релаксираме безопасно в компанията на пчелите

22.08.2022 11:00 4 0

Едва ли сте чували за пчелна стая, дори много да харесвате пчелите и да обичате мед. Лечебната сила на пчелните стаи тепърва ще се популяризира, затова сме особено горди, че в района на град Девин има такава пчелна стая.

Какво всъщност представлява пчелната стая

Пчелната стая е малка и уютна дървена къщичка, построена над няколко кошера, с дървена лежанка в нея. Това е най-безопасният начин да сме близо до пчелите и да черпим от тяхната лечебна сила без да ги смущаваме, а и без самите нас да ни е страх от ужилване.

Какви са ползите от почивка в пчелната стая

За да разберем добре ползите от почивка в пчелната стая, нека първо надникнем в кошера под нея. Там хиляди пчелички създават и поддържат уникална среда за живот и производство на мед. Въздухът е наситен с аромат на мед, пчелен прашец, восък и прополис. Температурата винаги е една и съща, поддържана от безспирното пърхане с крилца на пчелите.

Цялата тази живителна енергия се пренася и в пчелната стая точно над кошера. Почивката в такава стая и вдишването на лечебния кошерен въздух носят много ползи на тялото и ума на човека:

  • - Дихателните пътища се прочистват и човек започва да диша по-добре.
  • - Успокоява се сърдечния ритъм и нервната система
  • - Има положителен ефект върху имунната система и общото здравословно състояние
  • - Човек излиза от пчелната стая бодър, възстановен, с лека душа и тонизиран.

На какво се дължи лечебната сила на пчелната стая?

За никого не е тайна лечебната сила на меда и пчелните продукти. От векове те са известни със своите безброй лечебни свойства, антисептично и противовирусно действие. В меда и пчелните продукти се съдържат много аминокиселини, витамини и минерали. И всичко това се произвежда в съвършена по своята структура микро-вселена - пчелния кошер.

- Вдишването на въздух от този кошер носи ползи за здравето като лъжичката мед или капките прополис в чая.

- Към това прибавяме и успокояващото жужене на пчелите, която се пренася като лека вибрация по стените на къщичката и се усеща като приятен масаж докато лежите и си почивате.

- А ароматът на цветя, треви и чиста природа отнася всички проблеми надалеч и зарежда с оптимизъм и вяра, че когато сме близо до природата, всичко ще бъде наред.

Една от първите пчелни стаи у нас са не другаде, а в района на град Девин.

Ще се радваме да ни посетите! :)