Shutterstock 1765469873 (1)

Пиенето на изворна вода – тонус за всеки родител

26.09.2022 12:00 4 0

Спомняш ли си кога за последно отпи от чашата си с изворна вода на спокойствие? Няма да се учудим, ако този въпрос те кара да се замислиш. Всеки родител на малко дете често се унася в ежедневните грижи и забравя за личните си нужди. Хидратацията обаче е много важна и влияе по хиляди осезаеми и не толкова осезаеми начини на кондицията, концентрацията, организма и настроението ни.

Всеки родител на малко дете често се унася в ежедневните грижи и забравя за личните си потребности. Хидратацията обаче, е много важна и влияе по хиляди осезаеми и не толкова осезаеми начини на кондицията, концентрацията, организма и настроението ни.

Споделяме 3 изпитани и съвсем прости за следване навици. Вярваме, че ще ти се отразят благоприятно и зареждащо.

Вода и лимон сутрин за сутрешен детокс и събуждане на сетивата

Тази „хитрина“ ще ти осигури ударно свежо начало на деня. Хубавото е, че за да създадеш този ритуал, обикновено са необходими седмица-две и ползите от него са много. Tялото губи течности по време на сън и сутрин е време да ги наваксаме, за да заработи на пълни обороти. Чаша вода ще изхвърли токсините от тялото ти, ще ускори метаболизма и обмяната на вещества, ще подобри хормоналния баланс. Лимонът пък ще събуди стомаха ти и ще го подсети да възобнови производството на ценни ензими. Да не забравяме, че лимонът е богат на витамин C, който подкрепя имунитета.

Чаша изворна вода преди хранене, за справяне с прекомерен апетит

Ако 15-20 минути преди обяд, а и вечеря, изпиеш една чаша вода, ще усетиш осезаема промяна в апетита си, вследствие, на което ще хапваш далеч по-разумни количества храна. Причината е, че тялото ни понякога обърква глада с жаждата и този феномен обикновено се проявява малко преди хранене. Навременната хидратация пък дава сигнал да поемеш точно толкова храна, колкото ти е необходима, и нито хапка повече.

Вода със следобедното кафе

Следобед е времето от деня, в което често ни наляга умората. Вероятно обаче използваш момента, в който детето спи, като възможност да наваксаш със задачите и точно тогава имаш нужда от повече енергия. Кафето и бързата сладка закуска към него, не носят необходимия тонус, а в последствие нарушават и вечерния сън. Съветваме те да замениш чашата кафе с чай, направен с изворна вода, а ако все пак не можеш да се откажеш от кофеиновата напитка, то не забравяй за водата като допълнение. Кафето има диуретичен ефект и комбинирането с вода е почти задължително. Можеш да заложиш на изстудена изворна с резен плод, за да те освежи максимално. Когато детето се събуди, ще си свежа за нова доза игри и забавление.