Shutterstock 1165332937 Min

Подаръци, които няма да отидат в кофата за боклук

07.12.2022 12:00 5 0

Всички обичаме да правим и да получаваме подаръци, дори без повод. Ако трябва да сме съвсем честни обаче, малко след като поводът е минал, подаръците се превръщат в поредния куп ненужни вещи, които рано или късно отива на боклука.

Във времена, в които пилеенето на пари и ресурси вече не е актуално, може би е добре да преосмислим какви подаръци правим като не забравяме, че е важен жестът, а не цената или големината на подаръка.

И така, кои са подаръците, които няма да отидат в кофата за боклук и можем да наречем универсални:

Билети за концерт, постановка или кино

Много по-добре е да направим подарък за душата. Да отидем заедно на концерт, постановка или кино ще ни зареди с много хубави емоции без да генерираме нито грам отпадък.

Бутилка хубаво вино

Ако има подарък, който винаги е добре дошъл, това е бутилката вино. Само се поинтересувайте кой вид е любим на получателя и създайте чиста радост без излишен боклук. А и стъклената бутилка е 100% рециклируема.

Масаж

Ваучер за масаж е от подаръците, които се приемат винаги с голяма благодарност. Всеки си мечтае да отдели време за себе си, но толкова рядко успяваме, че когато някой го организира вместо нас и ни каже “трябва да си там в толкова часа и нищо повече”, сме готови да го разцелуваме.

Книги

За щастие, да се подарява книга отново вече отново е желан и популярен подарък, след като известно време се приемаше за отживелица.

Дори да не уцелите автора и жанра, книгата ще живее дълъг живот, ще намери своите читатели сред роднините или ще отиде в библиотеката, а не на боклука.

Уикенд пътуване

Винаги, когато стане дума да се подари пътешествие, всички си представяме екскурзия до Малдивите или поне до Дубай. Всъщност не е нужно пътешествието да е на екзотично място, за да донесе радост и незабравими спомени.

Нашата страна крие безброй приказни дестинации, легенди и забележителности, които чакат да бъдат разкрити.

Една добра идея за подарък е уикенд в Девин, но не защото сме пристрастни, а защото тук наистина природата е магическа, имаме богата история и много хубава вода ;)

А ако трябва да избирате подаръци за децата, можете да се насочите към ваучери за ескейп стаи, комплекти за творчество или спортни занимания, вместо към традиционните пластмасови играчки, които в крайна сметка отиват на боклука и остават там в продължение на столетия.