Shutterstock 737167432 Min

Подаръци за спортуващи

20.12.2022 12:00 3 0

В сезона на подаръците - Коледа, а и при всеки личен повод, по който искаме да зарадваме някого, си задаваме неизменния въпрос “Какво да подаря”. Най-лесно е когато човекът има хоби, защото тогава изборът на подарък някак си се подразбира.

Но все пак, какво да подарите на спортуващи хора, за да ги зарадвате, да ги подкрепите и да им помогнете да продължават да се грижат за себе си:

Нов спортен сак

Всеки спортуващ човек знае, че хубавия спортен сак е хем лек и компактен, хем може да носи почти цялото оборудване за фитнес зала. В сака трябва да има място за екипа, маратонките, хавлията, шейка, джапанките и козметиката, а ако спортуващият е жена - и за четка за коса и грим. 

Удобни са онези сакове, които имат отделен джоб за спортните обувки, за да спестим употребата на найлонови торбички. 

Годишна карта за спортната зала/басейна

Това е наистина голям подарък. Да дадеш възможност на някого да практикува любимото си хоби в следващите 12 месеца е жест, който заслужават най-верните приятели. 

Ластици за трениране, шалте и гирички

Поддържането на форма у дома е лесен и удобен начин за спортуване и има нужда от малко екипировка. 

Има предостатъчно програми за тренировки вкъщи, за които са нужни само ластици, шалте и гирички. Този подарък е удобен и за млади майки, които нямат физическата възможност да посещават спортен център, но имат огромното желание да поддържат форма у дома. 

Смарт гривна

Всички високотехнологични джаджи, които мерят крачки, натоварване, кръвно и изгорени калории са удачен подарък за спортуващи хора. Доказано е, че благодарение на проследяемостта на активностите, хората успяват по-лесно да поддържат форма и се развиват. 

И едно малко уточнение за разликата между смарт гривна и смарт чосовник. Часовникът има много повече функции за комуникация - мейл, телефон, провеждане на разговори. Ако искаме тренировката е пълноценна, би било добре да оставим телефона, работата и задачите да си починат за един час, така че е по-добре да изберете смарт или фитнес гривна за спортуващи, за да не се разсейват. 

Масаж

Много рядко думите спортуване и масаж се срещат в едно и също изречение. Сякаш тези, които спортуват, нямат нужда от масаж, защото те не би трябвало да изпитват болки в гърба. Всъщност масажът и в частност спортният масаж са неизменна част от поддържането на здравословна форма. Може да питате Кристиано Роналдо ;)