Shutterstock 1727424385 Min

Топ 10 ползи за красива и сияйна кожа чрез хидратация с вода

21.10.2022 12:00 3 0

Хидратацията с вода допринася за здравата, тонизирана и сияйна кожа, както и влияе благотворно на различни кожни заболявания.

Човешката кожа е съставена от 64% вода. Неслучайно добрата хидратация се възприема като ключов помощник за гладка и сияйна кожа. Хидратацията, освен като общо средство за поддържане на здрав организъм, спомага и при красотата - повишава еластичността на кожата, забавя появата на бръчки, намалява сухотата, залющването, възпаленията и петната. Здравата кожа обаче изисква постоянство. Макар и дамите да полагат доста грижи с разнообразни методи и терапии, при тях на малко по-заден план остава хидратацията на кожата чрез редовен прием на вода.   

Специалистката в областта на дерматологията, венерологията, естетичната медицина и лазертерапията, д-р Мариела Хитова, представя преимуществата на ефективната хидратация с вода за здрава и сияйна кожа сред дамската аудитория.   

  1. Подобрено комплексно състояние – водата повлиява благоприятно различни заболявания като псориазис и екзема чрез подпомагане на храносмилателната система за извеждане на токсините от тялото. 
  1. Намалени отоци – редовното пиене на вода предпазва кожата от отичане и подпухване. 
  1. Намален сърбеж – хидратирането предотвратява нежеланите последствия на сухата кожа като нацепване, лющене и сърбеж.  
  1. Бързо оздравяване – пиенето на повече вода ускорява оздравителния процес при кожни нарушения като изгаряния. 
  1. Подобряване на акнето – водата спомага извеждането на токсините от кожата и затваря порите 
  1. Свива широките пори – приемът на вода подобрява баланса между мазнините и водата по повърхността на кожата и така подпомага намаляването на размера на порите. 
  1. pH баланс консумацията на повече вода помага за балансирането на здравословно pH ниво, ключът към кожа с блясък без петна 
  1. Стягане на кожата водата намалява характерното за годините отпускане и подпомага стягането на кожата в областта на челюстта, корема, ръцете и бедрата. 
  1. По-малко бръчки – водата овлажнява кожата и съответно подобрява нейната еластичност и оттам - защитата ѝ срещу бръчки. 
  1. Забавя стареенето – приемът на достатъчно вода подобрява тургора на кожата, което забавя процеса на стареене.  

Според д-р Хитова най-лесната грижа за външния ни вид се крие в основните човешки навици и затова тя препоръчва редовният прием на вода да се превърне в ежедневна рутина при дамите. Рутина, която ще подпомага тяхната красота и самочувствие, но също така – и здравето на техния организъм.  

*** 

=== 

Д-р Мариела Хитова е безспорен професионалист в областта на дерматологията, венерологията, естетичната медицина и лазертерапията. Тя е също експерт по здравен мениджмънт и управление на здравеопазването, като в продължение на 6 години ръководи ЦКВЗ - София. Редовен участник в национални и международни научни прояви, тя е член на много от водещите международни сдружения в бранша като Международната академия по козметична дерматология (IACD) и Meждународната асоциация на лекарите практикуващи антиейджинг медицина(IAPAM). Д-р Мариела Хитова притежава приза Бронзов знак на Европейската Академия по Дерматология и Венерология, неизменно присъства в престижната класацияЛекарите,на които вярваме“, двукратно е носител на наградата на Бизнес лейди клуб в област „здравеопазване“. През 2013г. основава в съдружие частна клиника ЕвроДерма, където практикува активно и продължава да я развива и утвърждава като водеща на дерматологичния пазар  в страната.